Dansstijlen en niveaus

Onze dansstijlen

Kleuterdans

Op een speelse en creatieve manier leren onze kleinsten hun eerste danspasjes! We focussen op ritme, expressie en de bewegingsmogelijkheden van het lichaam aan de hand van thema's die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. Samen dansen we op de leukste liedjes, want plezier maken staat in deze lessen centraal!

Kids dans

Tijdens de lessen kids dans leggen we op een speelse manier de basis voor muzikaliteit, coördinatie en een goede danshouding. We zetten onze eerste échte danspassen en leren de basis van verschillende dansstijlen. Danstechniek en dansplezier gaan hier hand in hand!

Jazz dans

De danslessen jazz zijn dé perfecte combinatie tussen techniek en dansbeleving. We starten steeds met reeks opwarmingen en oefeningen, die we nadien samenbrengen in een choreografie. De lessen jazz zijn dé basis en manier om als danser te groeien.

Ballet

Ballet is meer dan elegante passen, lange lijnen en lenigheid. In deze lessen werken we ook op lichaamscontrole, coördinatie en (spring)kracht. Het is de basis van vele andere dansstijlen en dat maakt deze lessen een echtere aanrader om je als danser helemaal te vervolmaken.

Modern

De dansstijl modern geeft je de vrijheid om in een beweging je eigen stijl te leggen en ontwikkelen. We vertellen verhalen door te dansen en denken creatief na over hoe we dat kunnen vertalen in bewegingen. We raden je aan deze stijl te volgen in combinatie met jazz of ballet.

Hiphop

Hiphop is een van de meest variërende dansstijlen. Van super strak op tellen tot smooth bewegen in een flow, je leert het hier allemaal. Het is bovendien de stijl die aan de basis ligt van freestylen. 

Girly

Uitstraling, dansbeleving en plezier: dat zijn de lessen girly! Toffe choreografieën, jezelf uitdagen en nieuwe dingen leren, daar gaat het om. In deze stijl gaat het niet enkel om je techniek; expressie en durf zijn minstens even belangrijk!

Selectie

Geen concurrentie of strenge regels, wél een extra les voor alle dansers die meer willen. Meer uitdaging, meer leren en vooral meer dansen! Samen vormen we een hechte groep dansers die graag dat tikkeltje meer willen. Deze lessen kan je enkel volgen indien je minstens één andere les volgt.

Ladies dance

Dansen geeft kracht en souplesse, zorgt voor een goede houding, coördinatie en conditie. We houden het bij eenvoudige choreografieën op leuke muziek, zodat we de nadruk kunnen leggen op plezier maken en gezond bewegen. Je hebt dan ook geen danservaring nodig.

Leeftijden en niveaus

In Studio Dansa is iedereen welkom, ongeacht je leeftijd of ervaring! Wat we echter wel belangrijk vinden, is dat iedereen terecht komt in de juiste dansgroep. Op deze manier kan iedereen optimaal bijleren en – minstens even belangrijk – het meeste dansplezier ervaren.